Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Řešíte problém s výběrem nebo provozem počítačů od Applu? Pomůžeme Vám.

Moderátoři: dandas, zmiy, MichalM.Mac, Renik, Unreed, Macforum_Admin

Odpovědět
toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 30 lis 2016 08:45

Ahoj,

koupil jsem iMac 5K late 2015 s 8 GB RAM, kterou bych teď rád rozšířil. Chtěl jsem se proto zeptat, jakou RAM volit. Je možné tam nechat ty 2x4GB a doplnit třeba dalšími 2X8GB nebo 2x16GB? Nebo je potřeba, aby ve všech 4 slotech byla paměť o stejné velikosti?

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od tlacenka » 30 lis 2016 08:51

1867 MHz PC3-14900 DDR3 SDRAM SO-DIMM (204-pin)

nechat tam ty puvodni je samozrejme mozne, pro zbyvajici 2 sloty je vzdy lepsi koupit "duo pack" tzn 2 moduly spolu, nez 2x1 modul (protoze jsou spolu otestovane a vyrobce garantuje, ze spolu pobezi v dualchannelu tak jak maji)
takze jakou velikost ram zalezi ciste na vasich financnich moznostech... :)

toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 30 lis 2016 09:25

Díky!

U zeleného skřeta nevidím u popisu počet pinů, ale předpokládám, že jde o ty menší notebookové paměti. Potom by z jejich nabídky vyhovovalo asi jen toto: https://www.alza.cz/kingston-so-dimm-16 ... ?o=9#popis

Zkusím kouknout i jinde.

Nějaká rada ohledně značky? Kingston, Crucial, Corsair?

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 30 lis 2016 10:21

Paměti musí být Apple certifikované ...
Takže máte na výběr jen z tohoto :
https://m.alza.cz/pameti/18842853.htm#f ... 0=530-1871
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 30 lis 2016 10:56

Pokud dobře vidím, tak nic z toho nemá 1866 MHz

Ale třeba tohle by asi bylo cajk:

https://www.mironet.cz/crucial-pro-appl ... +dp292950/

Uživatelský avatar
Classic
Příspěvky: 410
Registrován: 01 srp 2012 09:08
Bydliště: Karlovy Vary

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Classic » 05 pro 2016 05:33

Aniž bych dělal reklamu, tak bych se obrátil na firmu, která se Apple věnuje i servisně nějaké desetiletí, než na nějaké přeprodávače krabic:

https://www.qstore.cz/eshop/pam-ti-pro- ... 40598.html
Emulátor SPECTRE128 - http://bit.do/_mac, s Apple od roku 1988.  Think Different 

toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 05 pro 2016 20:08

Díky za tip, ale cena je trojnásobná oproti "stejné" paměti, kterou nabízí přeprodávači krabic. Navíc ta crucial pamět je certifikovaná pro Apple zařízení, takže by v tom neměl být problém z hlediska kompatibility.

Uživatelský avatar
DEALER
Příspěvky: 30
Registrován: 19 úno 2013 14:12

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od DEALER » 05 pro 2016 20:24

Jak jsi na to přišel, že jsou 3x dražší. 2 paměti po 8GB v Qčku za 4 tisíce, v Mironetu za 3,2. A hlavně ty dražší jsou lepší. Ono s tou "certifikací" je to jako s certifikací na lighting kabely od čonků, kdy některé spolehlivě tak akorát nabíjí.

PatkaJR
Příspěvky: 813
Registrován: 30 bře 2014 12:49
Bydliště: Praha

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od PatkaJR » 05 pro 2016 20:56

Dražší nerovná se lepší...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Macbook Air 2014, 4GB RAM, 128GB SSD, i5 - macOS Sierra
Apple iPhone 6S Plus 16GB - iOS 10
iPhone 4 16GB White - iOS 7.1.2
Beats SOLO 2 Wireless
🔜Apple Watch Gold

Křemíkové nebe:
iPad 2 16GB
iPhone 5 16GB

WiQiX
Příspěvky: 88
Registrován: 29 říj 2016 20:23
Bydliště: Regensburg, Německo

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od WiQiX » 05 pro 2016 22:23

Paměti nemusí být nutně certifikované. Pokud vyberete RAM, co bude pasovat do motherboardu, měla by být plně funkční jako ta, co je ''Apple Certificated''. Výborné RAM vyrábí Crucial. U tohoto výrobce bych se vůbec nebál koupit necertifikované paměti. Sám jsem to udělal a za 5 let nebyl problém.
DELL XPS 15 | Core i7 | 16G RAM | 512G SSD | Fedora
MacBook | 1.2GHz CoreM | 8G RAM | 512G SSD | Sierra
Huawei P9

NEPOUŽÍVANÉ / ROZBITÉ:
MBP 2012 13'' i5, 16G RAM / iPad Air 2 64GB / iPhone 6S 64GB

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od tlacenka » 06 pro 2016 04:04

vynechme ted qstore
co znamena ve skutecnosti "apple certificated" ?
znamena to, ze apple je nasadil do vyrobku a rekl ano, prave tyhle funguji ?
ne - jedina applem certifikovana pamet je ta, kterou vypousti ve svych zarizenich ven
ve skutecnosti to znamena my, jako vyrobce pameti, jsme to otestovali na nejakem macu a fungovalo to
na jakem macu ? na kolika takovych macich ? to se nikde nedoctete
to, ze jsou "apple certificated" znamena vraz to tam a pojede to bez problemu
to, ze to ma stejne parametry papirove neznamena ale, ze to bude dosahovat stejne "bezproblemovosti chodu"
rozmerove se to tam vejde ve stejne specifikaci vzdy (proto je to specifikace)

co se tyka ostatnich parametru, tak se snazte vycist z ruznych latenci (u pameti znaceno jako CL)
to je parametr, ktery udava delku trvani urciteho pametoveho procesu(hledání, čtení, zápis)- tzn paradoxne neni potreba vyssi frekvence pameti,ale nizsich latenci - alespon u bezne prace - napriklad u editace videa je zapotrebi ale zase vetsi frekvence nez latence - jednoduse receno to zalezi na velikosti zpracovanych dat, respektive pozadavku na jejich spracovani v ram
tzn pokud bude malo pozadavku v malem rozsahu, tak jsou zpracovany rychle (radove v ms), ale pak to brzdi pruchodnost pameti, coz nepoznate - jedna se radove o milisekundy - napr. bezna kancl prace atd
v pripade editace videa je to ale naopak - protoze tech pozadavku je hodne a jsou mnohem delsi (z hlediska zpracovani a narocnosti na strojovy cas) tzn u narocnych programu se opravdu projevi vyssi frekvence na celkovem casu vypoctu, zatimco u nenarocnych se pozadovaneho vysledku dosahne snizenim latence. problem je v tom, ze s rostouci frekvenci roste latence :)

dalsi vec, kterou je dobre vedet je "brani po parech" - tzn 2x1 modul - to zase nema zadny tajuplny duvod, jde o to, ze vyrobce ozkousel to, ze ty dva moduly spolu bezi a dosahuji pozadovanych hodnot propustnosti pri zapojeni v dualchannelu.
muzete se dostat i do funkcniho slozeni ram napriklad 1 modul od jednoho vyrobce a druhy od druheho, ale nikdy, respektive vetsinou, spolu nebudou fungovat tak, jako by fungovali 2x1 od jednoho vyrobce
dalsi vec, na kterou je potreba davat pozor je napeti - pameti jsou ruzne znacene, clovek se v tom nevyzna - zkracena verze, slova ktera hledat jsou dual voltage, napajeni atp - zatim jsou u notebookovych pameti 3 moznosti - 1,5V; 1,35V a dual == umi to fungovat i na 1,5V i na 1,35V. Nemusi vam to pripadat jako az tak dulezite, nicmene sami vidite, ze tam rozdil je (cislicka nejsou stejna) - ano u stolnich pocitacu, kde jsou zdroje od nejakych 250w -1k+w je to opravdu jedno, u notebooku ale ne
muze to byt problem (je to dane zakladni deskou a chipsetem) - obecne se da rici, ze co pojede na 1,35V pojede vsude, ale ne vsechno co je staveno na 1,5V pojede tam, kde je 1,35V - muze, ale nemusi (dusledkem jsou ztraty dat pri operacich a vseobecne nekonzistence systemu)

asi posledni vec, kterou je dobre zminit je "berte to od renomovanych vyrobcu" - tzn crucial, patriot, kingston,corsair
je to z duvodu zaruky a zaroven zkusenosti s vyvojem - proste neberte ty uplne nejlevnejsi co najdete

!chladice na ram jsou dusledkem toho, ze ve stolnich pc jsou potreba (z nejakych duvodu) - do applu se nemusi vejit (vzdy je potreba proste pohledat, jestli ten dany typ nekdo zkousel a jak to fungovalo - nelze rici jen "ano, jde to tam strcit, tak to funguje")- temto se snazte vzdy vyhnout


tak tolik malilinkaty pruvodce svetem vyberu ram pro apple dle toho, jak to vidim ja :)
budu se sem drze odkazovat az zase nekdo bude nutne hledat :)

WiQiX
Příspěvky: 88
Registrován: 29 říj 2016 20:23
Bydliště: Regensburg, Německo

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od WiQiX » 06 pro 2016 14:44

Kingstony s Hynixem nebrat! Crucial doporučuji. Určitě je dobré zmínit a to jsem zapoměl, děkuji tlacenka, že jste ji zmínil, brát DualChannel. Tzn. zapojení RAM v páru. Zvýší to výkon až o 30% (těch RAM, ne celého macu).
DELL XPS 15 | Core i7 | 16G RAM | 512G SSD | Fedora
MacBook | 1.2GHz CoreM | 8G RAM | 512G SSD | Sierra
Huawei P9

NEPOUŽÍVANÉ / ROZBITÉ:
MBP 2012 13'' i5, 16G RAM / iPad Air 2 64GB / iPhone 6S 64GB

toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 07 pro 2016 07:27

DEALER píše:Jak jsi na to přišel, že jsou 3x dražší. 2 paměti po 8GB v Qčku za 4 tisíce, v Mironetu za 3,2. A hlavně ty dražší jsou lepší. Ono s tou "certifikací" je to jako s certifikací na lighting kabely od čonků, kdy některé spolehlivě tak akorát nabíjí.
Jo promiň, špatně jsem se podíval. Porovnával jsem 16GB cenu vs 8GB cenu. Na druhou stranu nevím, v čem by měly být lepší ty z Qstore. Není tam uveden ani výrobce. Co se týče toho Crucialu, tak jsem prozatím četl jen pozitivní recenze (tzn. fungují bez problému) i na zahraničních fórech.

@tlačenka: Výborný rozbor, díky! ;)

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 07 pro 2016 07:36

Proč z Qstore nebo DTPobchodu ?
Protože tam je záruka že budou v Apple fungovat, z ostatních obchodů jen Apple certifikované. A výrobce není uveden asi proto že se jedná o originál Apple.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 07 pro 2016 07:38

WiQiX píše:Kingstony s Hynixem nebrat! Crucial doporučuji. Určitě je dobré zmínit a to jsem zapoměl, děkuji tlacenka, že jste ji zmínil, brát DualChannel. Tzn. zapojení RAM v páru. Zvýší to výkon až o 30% (těch RAM, ne celého macu).
Vy už běžte fakt někam ....
Kingstony dávám do všech strojů co po rodině mám a nejen do Apple (jen Kingston Apple certifikované) a nemám sebemenší problémy !!!
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

majkom
Příspěvky: 827
Registrován: 26 úno 2013 16:07

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od majkom » 07 pro 2016 09:45

Honza.Mac píše:Proč z Qstore nebo DTPobchodu ?
Protože tam je záruka že budou v Apple fungovat, z ostatních obchodů jen Apple certifikované. A výrobce není uveden asi proto že se jedná o originál Apple.
a co konkretne znamena, ze su original apple?:) dyt apple to bere od x vyrobcu, ja mel v imacu total neznackove sunty "od apple", pak sem mel od apple iceberg moduly... original od apple prakticky neexistuje.

WiQiX
Příspěvky: 88
Registrován: 29 říj 2016 20:23
Bydliště: Regensburg, Německo

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od WiQiX » 07 pro 2016 16:10

Honza.Mac píše:
WiQiX píše:Kingstony s Hynixem nebrat! Crucial doporučuji. Určitě je dobré zmínit a to jsem zapoměl, děkuji tlacenka, že jste ji zmínil, brát DualChannel. Tzn. zapojení RAM v páru. Zvýší to výkon až o 30% (těch RAM, ne celého macu).
Vy už běžte fakt někam ....
Kingstony dávám do všech strojů co po rodině mám a nejen do Apple (jen Kingston Apple certifikované) a nemám sebemenší problémy !!!
Mě Kingston RAMky dělaly problém ve dvou PC sestavách!!! A v notebooku pro změnu nefungovaly vůbec! Apple certifikované jsem nikdy nezkoušel a je mi to jedno. Měl jsem je v obyčejném PC se Debianem a openSUSE. Na NTB s Windows 7 pro jistotu vůbec nenaběhly!
RAM od Crucialu a Corsair fungovaly a fungují dodnes! Jeden z těch PC už je docela historický - 6 let.

Každý může mít na výrobce jiný názor podle svých zkušeností, tak si laskavě uvědomte, že nejste sám, kdo měl onen produkt možnost vyzkoušet a měl s ním nějakou zkušenost! Pro ostatní to platí taky!

Popis problémů s RAM od Kingston:
- náhodné restarty, záseky, či dokonce pády systémů

OT (na Honza.Mac): Jsme na demokratickém fóru, kde řešíme problém jakou RAMku dát do iMacu 5K Late. Každý komentář, zkušenost, či doporučení pamětí se hodí (pokud se tedy nedoporučuje něco, co by nefungovalo, nebo nemuselo fungovat a není na to upozorněno). Jsme tu od toho, abychom diskutovali! Pokud chcete diskutovat o tom, proč nedoporučuji RAM od Kingston a doporučuji Crucial, nebo proč tvrdím, že nemusí být "Apple Certificated", tak prosím, tazateli to k něčemu bude. Ale podobné výkřiky a napadání s vyvoláváním konfliktů si laskavě nechte!!!
DELL XPS 15 | Core i7 | 16G RAM | 512G SSD | Fedora
MacBook | 1.2GHz CoreM | 8G RAM | 512G SSD | Sierra
Huawei P9

NEPOUŽÍVANÉ / ROZBITÉ:
MBP 2012 13'' i5, 16G RAM / iPad Air 2 64GB / iPhone 6S 64GB

Uživatelský avatar
calven
Příspěvky: 280
Registrován: 30 črc 2012 17:42
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od calven » 07 pro 2016 16:48

Face palm...


Odoslané z môjho iPhone cez Tapatalk

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 07 pro 2016 17:01

@wiqix : Abych to uzavřel, jiné paměti než od OWC nebo Apple certifikované ať Crucial, Kingston či jiné Apple certifikované bych nedal.
Je to mou praxí, nejen servisáka Apple ale i PC.
Pak si uživatel láme hlavu nad tím, proč se mu stroj seká a restartuje, proč se mu systém seká atp.
Takže toto s demokracií nemá co dělat a jak je patrno, doporučujete jen teoreticky protože s iMac 5k nemáte zkušenosti, my ano, ve firmě jich máme cca 40 a všechny jsme upgradovali na 64 GB OWC, a to by pro uživatele mohlo být fatální.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

Uživatelský avatar
SteveJSF
Příspěvky: 1419
Registrován: 22 bře 2013 07:41

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od SteveJSF » 07 pro 2016 17:05

On WiQiX rád radí a doporučuje pouze teoreticky. Tohle není poprvé.

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 07 pro 2016 17:10

SteveJSF píše:On WiQiX rád radí a doporučuje pouze teoreticky. Tohle není poprvé.
Tady platí ... "Neuč orla létat ..."
A abych pravdu řekl, než ušetřit pár korun za necertifikované tak si připlatím za funkční a certifikované. Byť je Apple na Intelu ale není to Acer a vyžaduje specifický HW !!!
Stejně to pak skončí na stole v servise kdy mu doporučí vytahat nekompatibilní paměti a dát tam certifikované či origo.
Je to vidět že je pouze na teoretické úrovni, protože co jeho doporučení (viz. topic o HDD do 15" rMBPro), kdy doporučoval klasiku SATA jsem si udělal obraz o jeho kvalifikaci a způsobilosti ... :D :D
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

WiQiX
Příspěvky: 88
Registrován: 29 říj 2016 20:23
Bydliště: Regensburg, Německo

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od WiQiX » 07 pro 2016 20:54

Honza.Mac píše: Takže toto s demokracií nemá co dělat a jak je patrno, doporučujete jen teoreticky protože s iMac 5k nemáte zkušenosti, my ano, ve firmě jich máme cca 40 a všechny jsme upgradovali na 64 GB OWC, a to by pro uživatele mohlo být fatální.
2 iMacy jsem měl, 23 máme ve firmě, 2 v mé kanceláři. Asi 17 z nich má upgradované RAM (na 32 a 64gb), v žádném není "Apple Certificated" paměť. Použily se RAM od Crucial a Corsair. Vše jede perfektně bez restartů a podobných nechtěných (uživatelem a firmou) příhod. Problém nebyl u žádného z nich.

Ad SATA. Informace o MBP mám z webu everymac a z vlastních. Zde jsem omylem překlikl a podíval se na specifikace jiného MacBooku Pro. Toť vše.

Mé rady opravdu nejsou teoretické, mám s tím zkušenost u Apple produktů, kterých máme ve firmě více než dost ;) a u mě doma taky.

Pokud bych měl uvést třeba příklad rad na macforu, tak viewtopic.php?f=18&t=24523
DELL XPS 15 | Core i7 | 16G RAM | 512G SSD | Fedora
MacBook | 1.2GHz CoreM | 8G RAM | 512G SSD | Sierra
Huawei P9

NEPOUŽÍVANÉ / ROZBITÉ:
MBP 2012 13'' i5, 16G RAM / iPad Air 2 64GB / iPhone 6S 64GB

toncek
Příspěvky: 124
Registrován: 30 črc 2012 11:19

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od toncek » 07 pro 2016 22:07

Honza.Mac píše:.... ve firmě jich máme cca 40 a všechny jsme upgradovali na 64 GB OWC
Dají se koupit někde v ČR nebo jste to objednávali přímo z toho MacSales? Doručují k nám přímo nebo je nutné použít nějakého prostředníka?

Uživatelský avatar
Honza.Mac
Příspěvky: 3016
Registrován: 11 kvě 2015 22:12

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od Honza.Mac » 07 pro 2016 23:16

toncek píše:
Honza.Mac píše:.... ve firmě jich máme cca 40 a všechny jsme upgradovali na 64 GB OWC
Dají se koupit někde v ČR nebo jste to objednávali přímo z toho MacSales? Doručují k nám přímo nebo je nutné použít nějakého prostředníka?
DTP obchod.
Honza.Mac
iPhone 8,8+,X 4dev
iPad Air 2 64 GB
Apple Watch Sport 42 mm
15" MBPro Retina (mid 2012)/16GB/480GB SSD
TB Extern. HDD Transcend StoreJet 500, 256GB
USB 3.0 Extern. HDD LaCie Porsche design 1 TB
Synology NAS DS-218, DS-216play 4TB WD Red

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od tlacenka » 08 pro 2016 03:44

nsparkle.cz

viktorb
Příspěvky: 26
Registrován: 16 lis 2016 11:33

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od viktorb » 08 pro 2016 13:41

Len aby sa nestalo, ze v iMacu 5K 2017 takyto "problem" nebudeme riesit. Staci aby Apple napajkoval ramky. Som velmi zvedavy, ci to urobi. Predsa iMac je dostatocne velky aby mal vymenitelne RAMky, ale mozno nas Apple presvedci o opaku. Ved stale sa robi pokrok v zmensovani. Inak zaujimalo by ma, ci niekedy v dohladnej dobe dokazu urobit z uloziska a ramky jednu vec, ktora bude velmi rychla.

PatkaJR
Příspěvky: 813
Registrován: 30 bře 2014 12:49
Bydliště: Praha

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od PatkaJR » 08 pro 2016 17:48

viktorb píše:. Predsa iMac je dostatocne velky aby mal vymenitelne RAMky, ale mozno nas Apple presvedci o opaku.
.
Vždyť má vymenitelne RAM


Sent from my iPhone using Tapatalk
Macbook Air 2014, 4GB RAM, 128GB SSD, i5 - macOS Sierra
Apple iPhone 6S Plus 16GB - iOS 10
iPhone 4 16GB White - iOS 7.1.2
Beats SOLO 2 Wireless
🔜Apple Watch Gold

Křemíkové nebe:
iPad 2 16GB
iPhone 5 16GB

tlacenka
Příspěvky: 8064
Registrován: 09 zář 2012 17:48

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od tlacenka » 08 pro 2016 17:56

on psal o novem modelu...
viktorb píše:... ze v iMacu 5K 2017 ...

xmracek
Příspěvky: 3
Registrován: 03 kvě 2021 10:07

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od xmracek » 07 kvě 2021 15:17

Dobrý den,

je něco dostupného pro iMac Late 2015 dnes? Sháním 2x4GB a nemohu již nic skladem najít.

Děkuji.

Uživatelský avatar
ra3662
Příspěvky: 4210
Registrován: 14 srp 2012 10:25
Bydliště: Ostrava

Re: Jakou RAM pro iMac 5K late 2015

Příspěvek od ra3662 » 07 kvě 2021 16:18


Odpovědět