Chlapi chcem sa spýtať čo sa mi viac oplatí kúpiť na prácu a hry.
Mac mini m4 pro
14-core cpu
20-core gpu
24 gb pamäte
1 tb disk
alebo mac studio m 2 max základ ďakujem
mac mini m4 pro
Moderátoři: MichalM.Mac, Renik, zmiy, dandas, Macforum_Admin, Unreed
-
mac mini m4 pro
Iphone 15 pro max, Macbook air M2, Apple Tv 4k
Re: mac mini m4 pro
To je teraz dilema a apple si novym mac mini skanibalizoval studio modely.
Osobne mam v plane kupovat novy mac mini.
Osobne mam v plane kupovat novy mac mini.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
Mac Mini iPhone 13pro iPad Pro Pencil TV WATCH AirPods Homepod
S tou zostavou ktorú uvádzaš nemusíš mať obavy. Kúpil som verziu 24GB RAM/ 512 GB SSD a žiaden problém.
Na YouTube je záťažový test základnej verzie a v pohode tam na nej chlapík mastí hry.
Možno pokiaľ chceš hrať na tom aj hry, tak by som zvažoval 32 GB RAM kvôli šetreniu disku. Ale aj 24GB je dosť.
Na YouTube je záťažový test základnej verzie a v pohode tam na nej chlapík mastí hry.
Možno pokiaľ chceš hrať na tom aj hry, tak by som zvažoval 32 GB RAM kvôli šetreniu disku. Ale aj 24GB je dosť.
Pridám môj dotaz
Mám v pláne mac mini m4 pro. Chcem k nemu trvale pripojený externý disk (proste cena…)
Viete niekto parametre ssd = buď komplet alebo ramik+ssd), ktoré budú také, aby neboli výrazne pomalšie než interný ssd?
Všetko, čo som našiel je skratka NVMe. Je ešte niečo na čo sa zamerať? Viem, že je dôležitý aj prepojovací kábel ale to až taký problém nie je.
Mám v pláne mac mini m4 pro. Chcem k nemu trvale pripojený externý disk (proste cena…)
Viete niekto parametre ssd = buď komplet alebo ramik+ssd), ktoré budú také, aby neboli výrazne pomalšie než interný ssd?
Všetko, čo som našiel je skratka NVMe. Je ešte niečo na čo sa zamerať? Viem, že je dôležitý aj prepojovací kábel ale to až taký problém nie je.
-- /\/\ .\ > .\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch spravodaj.madaj.net
rony: snad jen mít rámeček s podporou TB4/TB5. Já mám externí ssd (ze stejného důvodu) přes USB-C na Mac Mini M2 Pro a jede to jen 10 Gbps, tedy reálně 1/1 GB/s. Neomezuje mě to, ale oproti skutečné rychlosti disku v rámečku (který přitom ale není žádný trhač asfaltu) to je prostě pomalé. Na druhou stranu, pro mě nemá smysl kupovat TB4/5 rámeček, finančně se mi to nevyplatí, Mac mě neživí.